KIE-modellen og målgruppe beskrivelse
Formål: Formålet med projektet er at arbejde med innovation og bæredygtighed.
Indhold:
Under projektopgaven skal vi foretage en idegenerering ved hjælp af KIE-modellen til at vælge en bæredygtig fødevare. Den fødevare som vi vælger skal vi brande, enten som produktet i sig selv eller som del af en ret. Vi skal også skabe en ide til en emballage til deres produkt. Denne behøver vi dog ikke at udvikle fysisk. Vores gruppe skal udarbejde en kommunikationsplan for salg af vores produkt og en reklame for vores fødevare eller ret. Den fødevare/ret som vi vælger, skal vælges med udgangspunkt i klimapyramiden og bæredygtighed skal vi også i tankerne mht. emballagen.
Målgruppe:
Målgruppe:
Trine, Christina eller mennesker som ønsker at passe på jorden og som kan lide ideen med et "gør det selv"-produkt.
Vores målgruppe er her Trine og Christina(den grønne forbruger(Gallups kompaset)) to kvinder der er miljøbevidste, familiemennesker, glade for naturen og glade for deres fritid. Da vores produkt er miljøvenligt, så er det rigtigt godt til købere, som er miljøbevidste. Som familiehygge kan man sammen med sine børn lave vores rødbedechips. Det er ikke kun en hyggelig process, men også et lækkert og sundt resultat. Derfor passer det til familiemennesket som måske savner at lave noget sammen med sine børn.
Vores målgruppe er her Trine og Christina(den grønne forbruger(Gallups kompaset)) to kvinder der er miljøbevidste, familiemennesker, glade for naturen og glade for deres fritid. Da vores produkt er miljøvenligt, så er det rigtigt godt til købere, som er miljøbevidste. Som familiehygge kan man sammen med sine børn lave vores rødbedechips. Det er ikke kun en hyggelig process, men også et lækkert og sundt resultat. Derfor passer det til familiemennesket som måske savner at lave noget sammen med sine børn.
Omkostninger:
Prisen skal være fornuftig i forhold til et produkt med en ikke-bæredygtig emballage. Det skal den være for at kunne være konkurrencedygtig.
Materialer og prioritering:
Materialer og prioritering:
De materialer som vi bruger skal helst være genbrugelige. Det næst bedste vil være hvis materialerne er nedbrydelige. Grunden til at vi ønsker genbrug frem for nedbrydelig er, at hver gang et nyt produkt skal produceres så kræver det ressourcer og energi. Hvis produktet er genbrugeligt så kræver det ingen materialer eller energi, da der ikke at noget som skal nedbrydes ellers produceres for at få et nyt produkt.
Vi havde i forvejen læst den præsentation om klima pyramiden som vi havde fået udgivet af vores lærer, men med den i baghovedet så begyndte vi at brainstorme, denne brainstorm har vi kortet ned til grøntsager, mere specifikt rodfrugter.
Innovativ:
Her begyndte vi at bearbejde det vi var kommet frem til og vi fandt ud af at det der passede bedst var rodfrugterne Gulerødder, sødekartofler og rødbeder
Gulerødder:
Gulerødder er en god madkilde for det udgiver kun 0.1 kg CO2 per kg gulerødder der bliver høstet, dog er det ikke nyt og spændene at lave foreksempel chips ud af så derfor var det ikke det vi valgte.
Sødekartofler:
Sødekartofler er også en meget god madkilde når vi kigger på klima pyramiden, vi har dog ikke nogen tal på hvor meget CO2 der udslipper per kg høstet, men vi ved at sødekartofler ikke kan dyrkes i dansk jord for det er en subtrobisk plante, så transporten vil udslippe meget CO2. Så derfor bliver det heller ikke denne rodfrugt.
Rødbeder:
Rødbeder er spændene, sjove(farven), nytænkene og best af det hele så er de på den gode side af klima pyramiden og så kan den dyrkes i dansk jord. rodbede chips er allerede en ting som firmaer har lavet men vi mente at det var alt for dyrt for produktet så derfor ville folk nok ikke købe produktet. derfor valgte vi Rødbeder.
Entrapanør:
Vi endte jo ud med at vælge rødbeder så derfor begynte vi på en brainstorm over hvad de skulle fraktes i og hvad produktet skulle være, de brainstorme kan i se neden under.
Produkt – brainstorm:
- Kasse med mad – man får en kasse som er fyldt med de råvarer som er nødvendige for at lave en bestemt ret, samt en opskrift.
Emballagekrav:
Emballage brainstorm:
- Kasse med mad – Emballagen til dette produkt skal være en trækasse som man har betalt pant på. Hvis der indgår kød i retten vil der være en flamingo kasse som hjælper med at holde temperaturen nede.
Vi valgte til sidst at lave en trækasse hvor de allerede skåret rødbeder(vacumpakket i Mejsstivelses plast), de afmålte indgredienser(også i en Mejsstivelses emballage) og en opskrift til at lave rødbede-chipsne. Kassen er pantsat så kunden kan aflevere kassen tilbage i god tilstan(ellers får de ingen pant for kassen) til købmanden og så får de så en pant for kassen. Kassen bliver dereftersent til os igen og vi pakker den og sender den tilbage til købmanden så han/hun kan sælge den til en anden kunde.'
KIE-Modellen
Kreativitet:Vi havde i forvejen læst den præsentation om klima pyramiden som vi havde fået udgivet af vores lærer, men med den i baghovedet så begyndte vi at brainstorme, denne brainstorm har vi kortet ned til grøntsager, mere specifikt rodfrugter.
Innovativ:
Her begyndte vi at bearbejde det vi var kommet frem til og vi fandt ud af at det der passede bedst var rodfrugterne Gulerødder, sødekartofler og rødbeder
Gulerødder:
Gulerødder er en god madkilde for det udgiver kun 0.1 kg CO2 per kg gulerødder der bliver høstet, dog er det ikke nyt og spændene at lave foreksempel chips ud af så derfor var det ikke det vi valgte.
Sødekartofler:
Sødekartofler er også en meget god madkilde når vi kigger på klima pyramiden, vi har dog ikke nogen tal på hvor meget CO2 der udslipper per kg høstet, men vi ved at sødekartofler ikke kan dyrkes i dansk jord for det er en subtrobisk plante, så transporten vil udslippe meget CO2. Så derfor bliver det heller ikke denne rodfrugt.
Rødbeder:
Rødbeder er spændene, sjove(farven), nytænkene og best af det hele så er de på den gode side af klima pyramiden og så kan den dyrkes i dansk jord. rodbede chips er allerede en ting som firmaer har lavet men vi mente at det var alt for dyrt for produktet så derfor ville folk nok ikke købe produktet. derfor valgte vi Rødbeder.
Entrapanør:
Vi endte jo ud med at vælge rødbeder så derfor begynte vi på en brainstorm over hvad de skulle fraktes i og hvad produktet skulle være, de brainstorme kan i se neden under.
Produkt – brainstorm:
- Kasse med mad – man får en kasse som er fyldt med de råvarer som er nødvendige for at lave en bestemt ret, samt en opskrift.
Emballagekrav:
Miljøvenlig, genanvendelig (pant) eller nedbrydelig, billig, flot, attraktiv.
- Kasse med mad – Emballagen til dette produkt skal være en trækasse som man har betalt pant på. Hvis der indgår kød i retten vil der være en flamingo kasse som hjælper med at holde temperaturen nede.
Vi valgte til sidst at lave en trækasse hvor de allerede skåret rødbeder(vacumpakket i Mejsstivelses plast), de afmålte indgredienser(også i en Mejsstivelses emballage) og en opskrift til at lave rødbede-chipsne. Kassen er pantsat så kunden kan aflevere kassen tilbage i god tilstan(ellers får de ingen pant for kassen) til købmanden og så får de så en pant for kassen. Kassen bliver dereftersent til os igen og vi pakker den og sender den tilbage til købmanden så han/hun kan sælge den til en anden kunde.'
![]() |
et visuelt billede af vores produkt(dog er rødbederne ikke skåret i skiver) |
![]() |
En arbejdstegning over kassen |
Kommentarer
Send en kommentar